Pulykatorta

2009 január 31. | Szerző: |

 HV.: 1 kg pulykamell, 30 dkg sajt (még finomabb, ha ebből kb. 10 dkg füstöltsajt), 1 cs. bacon, só, bors, fokhagyma, tej, pici liszt


A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, sózott-borsozott fokhagymás tejbe áztatjuk legalább fél órára.


Ezután egy hosszúkás téglalap alakú edényt (ami lehetőleg jó mély) kibélelünk a szalonnával úgy, hogy az oldalán is legyen. A pulykaszeleteket megforgatjuk a pici liszttel összekevert reszelt sajtban és egymásra rétegezzük. A tetejére is bacon kerül. Kb. 180oC-os sütőben 30-40 perc alatt megsül. Miután kihűlt kicsit, leöntjük róla a zsírt.


Hűtőben pár órát állni hagyjuk, majd utána szépen szeletelhető.


Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Eper says:

    Ez nagyon finom. Már egyszer ettem ilyet vendégségben, de sajni akkor nem kérdeztem meg a receptet. Köszi, hogy feltetted!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!